Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2008 06:42 - Легенда за Зорницата
Автор: inlania Категория: Лични дневници   
Прочетен: 990 Коментари: 0 Гласове:
0



27.I.125(1989)г.

София

 

ЛЕГЕНДА ЗА ЗОРНИЦАТА 

 

Аз съм още десетгодишен и живея в Легенда за Зорницата. Тук е до­сущ като на самата Зорница, ала ние сме на Земята и за Света на Скупчените Хора сме невидими. И ние не го виждаме, освен когато някой наш е в Щурм.

 Страшно приятно е да тичаш цял ден по витите пътеки покрай Малките Ниви и Горички! Във всяка Горичка виси като Капка от Злато, Яспис или Кехлибар по една Жилищна Капсула. Като стана Юноша, ще ми дадат и на мене такава Нива с Горичка и собствена Капсула. Мама казва, че Юношите трябва да растат в Тишина, за да могат да слушат Ветрове­те от Музика. Юношите, също като Децата, Правят Каквото си Искат - но те искат да са влюбени, да слушат Космоса, да пеят, да свирят, да гостуват и да им гостуват, да пътуват, да съчи­няват. И да рисуват живи картини във въздуха! Мама казва, че тъкмо така вкусът на плодовете във всяка Собствена Малка Нива и Горичка става съвсем различен, Има Жито Като Банан, Жито Като Праскова, Жито като Кайсия... Има огромни, сочни Жъдъдини и Шишарков Ананас. Всеки привлича различни Ветрове от Музика. Мама казва, че в Света на Хората, Които Остаряват, Житото и Хората имат еднакъв Вкус. Затова са страшно твърди и дребни. Житото и Хората, още от Юноши, ги Стривали,  Обработвали и Продавали. Знам ги и трите думи какво значат!

С Мама живеем в нашата Брезова Гора, която ражда Брезина. Страхотно вкусен Плод! Него го е създал Татко. Татко си идва много рядко, защо­то живее в Света на Хората, Които се Мислят за Умни, а Всъщност Остаряват. Там той е Хамалин. Мама казва, че в Света на Хората, Които Вдигат Прах и Шум, Нашите рядко биват други. Каза ми някаква дума "компромис", но не разбрах какво значи. Точно така каза: "Работи като Хамалин, за да прави възможно най-малкият компромис. Ако някой може, да ми обясни.

Веднъж сънувах един Сън на Мама от времето, когато е била в Щурм. Видях как й викат с най-ужасен тон две Неща с Ръце и Крака. Приличаха на Хора, но не бяха никакви Хора - лицата им бяха ужасни! Я здеха някакви чудовища на 4 колела, вместо крака.  Видях как Мама Пребледнява. Така се уплаших, че после дълго ме лекуваха от Ужас в Очите. Разделиха ни в две различни места: мене - в Житомалинна Нива, а мама — в Гора с Бадемина. Бадемината е разкошна и много сочна. Лекува Бълнуване Насън. Лекуваха и на нашата Гора с музика, понеже от моя Вик  изпопадаха всички Брезини и Брезите не цъфнаха цели два Месеца. А Семена от Брезина се търсят от На­шите по цялата Вселена и Татко го наричат Гений. Много време стотици Наши не можаха да преминат в Щурм. Бадемината замества за няколко минути Обичта. Но и Обичта не е лесна, защото даже и сред Нашите има Хора, Които Мислят Само за Себе си или Само за Някой Друг. Затова внезапно изчезват и почти никога не се  връщат обратно.

Аз ще премина в Щурм много по-рано от повечето Младежи. Всички каз­ват, че съм с Особена Наследственост, понеже Татко бил Пришълец. Татко пък казва, че не е никакъв Гений и че дължи Брезиината на Мама, защото се бил влюбил в нея. Татко е пребродил цялата Вселена и само тук е открил Жена, Която не Търси Своето Право. Тя била единствената Жена в радиус от стотици хиляди Мисловни Години, на която не замръзвали очите, когато любимият й бъде обикнат от някоя друга. Това е Мама! Тя пък казва, че има Космически Вкус и че Мъжете, Които са Известни и които се Налагат, са й противни до Мозъка на Костите. Тя е Интелигентна като Татко, понеже не е от Хората, Които Живеят Заедно. Тези Хора са Прости, защото търсят Скука, Внимание и Подкрепа. Затова изглеждат много Зле. Виждал съм такива в една наша здравница.

 Ако издържа изпитите за дълго слушане на Говор, Шум и "Музика" от Света на Скупчените Хора, ще ме подложат на най-страшното -  Последния Из­пит. Цяла година си длъжен да живееш само с един човек - и очите ти да не се разболеят от Лош Поглед, а  езикът ти - от Лоша Дума!

  В Света на Хората, Които Остаряват, Майките ги разделят от Децата и се виждат с тях само за два-три часа в денонощието. В останалото време Майките вършат Най-Различни Глупости. А кое Дете й Юноша може да чуе Ветровете от Музика, ако не е живяло с Майка си дълги години? Татковците си идват рядко, защото сега е Космична Война и те са в Космоса или на Щурм в Света на Хората с Дрехи. Хората с Дрехи са също хора като нас, но са направени на Палячовци. Това е направила една Шайка Хуманоиди. Тази Шайка Произвежда и Продава. Тя е  овладяла Земята. Знам ги всичките тия думи какво значат! Знам и за Чуващите Само Себе; знам и за Чуващите Само Близките си. Знам и за Космоса, Който ги лекува чрез Смърт.

Аз наистина знам какво значи това "Дрехи". Веднъж, както тичах, на пътеката пред мен се яви внезапно едно Момиче с Дрехи. Бегълка! Когато някой от Света на Скупчените хора вече не харесва Смъртни и не може да живее с тях, понякога се озовава внезапно в Легенда за Зорницата. Повечето са душевноболни – явяват се с Дрехи. Почти веднага изчезват обрат­но. Така и това Момиче - като ме видя, хукна да бяга. Смути се, че съм нормален. спъна се в едно Житно Зърно Като Пъпеш - и изчезна.

Сега съм вече в Щурм. Тука ди­шаме само Обич - или чрез Семена от Брезина. Има ли някой в повече?...



Тагове:   легенда,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: inlania
Категория: Лични дневници
Прочетен: 36174
Постинги: 29
Коментари: 3
Гласове: 22
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930